Kaip žinoti, ar TAU TRŪKSTA MAISTINIŲ SKAIDULŲ?

  ŽarnynasVisi įrašai  

Kaip žinoti, kad su vartojamu maistu gauname reikiamą maistinių skaidulų kiekį? Dalinamės 5 požymiais, kurie išduoda apie jų trūkumą:

Nuolat pučia pilvą.

Pirmieji požymiai, reiškiantys, kad jums trūksta maistinių skaidulų yra pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas ar kiti virškinamojo trakto sutrikimai.

Cukraus „pagirios“.

Tai cukraus šuoliai, kurie sukelia į pagirias panašius simptomus: silpnumą, nuovargį, galvos skausmą. Jie reiškia, kad vartojate daug greitųjų angliavandenių. Maistinės skaidulos padeda lėčiau įsisavinti greituosius angliavandenius ir sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Tai gali padėti sumažinti riziką cukrinio diabeto atsiradimui.

Pavalgius jautiesi vis tiek alkanas.

Maistinės skaidulos padeda lėčiau įsisavinti maisto medžiagas ir reguliuoja sotumo jausmą, todėl jomis praturinta mityba padeda išvengti užkandžiavimo ir papildomų kilogramų.

Pradėjo augti svoris.

Nors svorio didėjimą lemia daugelis veiksnių, dažnai tam įtakos turi netinkama mityba. Maistinės skaidulos reguliuoja virškinimo sistemą, cukraus kiekį kraujyje ir padeda greičiau pajusti sotumo jausmą. Tai turi įtakos svorio kontrolei.

Padidėjęs cholesterolio kiekis ir kraujospūdis.

Maistinės skaidulos gali padėti sumažinti trigliceridų kiekį (jie atsakingi už širdies ligas) ir padidinti DTL (gerąjį cholesterolį).