8 MITAI APIE DIETAS

  Svorio kontrolėVisi įrašai  

Iškrovos dienos, keto dieta, alinantis sportas... Tarp mūsų vyrauja daug mitų apie tai, kas veiksminga norint numesti svorio. Gal jau metas pagaliau juos sugriauti kartą ir visiems laikams?

Mitas Nr. 1

Praleidęs pusryčius ar kitą dienos valgį suvartosi mažiau kalorijų. Dėl trūkstamos energijos kaip tik jausiesi labiau pavargęs, o praleistą valgį norėsis kompensuoti nesveikais užkandžiais. Geriau susidaryk normalų mitybos režimą ir iš anksto planuok, kokius patiekalus valgysi.

Mitas Nr. 2

Vieno produkto dietos. Jei visą savaitę valgysi tik grikius ar gersi salierų sultis, greičiausiai pavyks numesti svorio, bet tokia dieta greitai atsibosta ir yra žalinga organizmui. Kad gautum visų reikiamų medžiagų, svarbu vartoti įvairų maistą.

Mitas Nr. 3

Negalima valgyti jokių skanumynų. Jei iš raciono išbrauksi visus mėgstamus produktus, jų norėsis dar labiau, o po kiekvieno „paslydymo“ kankins kaltės jausmas. Atsimink, kad „paslydimas“ nereiškia nuopolio ir svarbiausia turėti saiką. Geriau rinkis nedideles skanumynų porcijas ir mėgaukis kiekvienu jų kąsniu!

Mitas Nr. 4

Negalima valgyti po 18:00 val. Jei visą dieną kimši į valias, o po 18:00 val. nevalgysi nieko, tai tikrai nepadės numesti svorio. Valgyti galima bet kuriuo metu, svarbiausia rinktis tinkamas porcijas ir atsiminti, kad prieš miegą reikėtų vengti persivalgyti ar rinktis labai sunkų maistą.

Mitas Nr. 5

Galima pasirinkti numesti svorį tik nuo pilvuko ar šlaunų. Kad ir kaip norėtųsi, jog būtų kitaip, svoris krenta ne nuo konkrečių kūno vietų, o viso kūno. Netikėkite dietomis, kurios žada plokščią pilvą ir verčiau pasirūpinkite sveika, visaverte mityba.

Mitas Nr. 6

Angliavandeniai storina. Visi paniškai bijo angliavandenių, tačiau lyginant su riebalais, jie turi per pusę mažiau kalorijų. Svarbiausia pasirinkti tinkamą porcijos dydį ir rinktis geruosius angliavandenius: rudieji ryžiai, kruopos, pilno grūdo duona ir pan.

Mitas Nr. 7

Negalima užkandžiauti. Atvirkščiai – sveiki užkandžiai gali sumažinti apetitą, todėl pagrindinio valgio metu suvartosite mažiau kalorijų. Užkandžiams tinka riešutai, sėklos, natūralus jogurtas ir pan. Mitas Nr. 8 Norint numesti svorio būtina intensyviai sportuoti. Kad pasiektum rezultatų, nebūtina nubėgti maratono ar tapti kultūrizmo čempionu. Pakaks sureguliuotos mitybos ir aktyvesnių kasdienių veiklų: daugiau vaikščiojimo, važinėjimo dviračiu, jogos ir pan.

Susiję straipsniai

Kaip žinoti, ar TAU TRŪKSTA MAISTINIŲ SKAIDULŲ?

Kaip žinoti, ar TAU TRŪKSTA MAISTINIŲ SKAIDULŲ?

Kaip žinoti, kad su vartojamu maistu gauname reikiamą maistinių skaidulų kiekį? Dalinamės 5 požymiais, kurie išduoda apie jų trūkumą:

...
Plačiau