Organizmo valymas – ne taip sunku, kaip atrodo

  Grožis iš vidausVisi įrašai  

Gera žinia tiems, kurie galvoja, jog reikėtų išsivalyti organizmą, tačiau niekaip tam neprisiruošia. Norint iš organizmo išvalyti toksinus visai nebūtina pirkti brangių produktų ar alinti save dietomis. Mūsų kūno higiena rūpinasi kepenys, virškinamasis traktas, inkstai, plaučiai ir oda. O mums tereikia padėti šiems organams atlikti savo darbą.

Kaip žinoti, kad organizmą valantiems organams reikia mūsų pagalbos?

Ar žinojote, kad sutrikus kurio nors organizmą valančio organo veiklai, kūnas pradeda toksines medžiagas šalinti per kitus organus? Pavyzdžiui, negaluojant inkstams, jų įprastai šalinamas medžiagas ima valyti oda.

Suprastėjusią organizmo šalinimo funkciją galime pastebėti per kūno siunčiamus signalus: nuolatinį nuovargį, energijos trūkumą, prastą odos būklę, sunkų virškinimą, negalėjimą numesti viršsvorio.

Esant tam tikroms valymo organų problemoms gali pablogėti odos ir nagų būklė. Dažniau pasikartojančios odos problemos, odos papilkėjimas ir nemalonus kūno kvapas gali reikšti, jog kūno šalinimo organai veikia ne itin sklandžiai.

Nuolatinis nuovargis taip pat gali signalizuoti apie toksinių medžiagų perteklių. Esant dideliam kiekiui toksinų, organizmas eikvoja daugiau energijos, kad su jais susitvarkytų. Puikus pavyzdys būtų alkoholis. Po vakarėlio jaučiamės pavargę dėl to, kad alkoholis trikdo ląstelinės energijos gamybą.

Jeigu niekaip nepavyksta numesti svorio, nors maitinatės tinkamai bei esate fiziškai aktyvūs, gali būti, kad riebaliniame audinyje susikaupė įvairūs toksinai. Kai kepenys ir kiti organai įveikia toksinus, jie išsilaisvina ir iš riebalinio audinio.

Virškinimo problemos. Kepenys dalį apykaitos produktų bei toksinių metabolitų su tulžimi šalina per virškinamąjį traktą. Kai virškinamas turinys žarnynu juda lėčiau, šalinamos medžiagos gali dirginti žarnyną bei gali būti pasisavinamos atgal į kraujotaką.

Kaip galime padėti organizmui šalinti toksinus?

Vartodami antioksidantus. Antioksidantai yra viena iš pagrindinių priemonių apsaugoti organizmą nuo toksinių medžiagų poveikio. Toksinės medžiagos skatina įvairių laisvųjų radikalų gamybą arba pačios virsta šiais radikalais ir pažeidžia ląstelių membranas bei kraujagysles, trikdo ląstelių funkcijas, skatina senėjimą. Kepenims neutralizuojant toksines medžiagas taip pat dažnai susidaro laisvieji radikalai, kurie nenukenksminti ilgainiui blogina kepenų veiklą. Antioksidantų gausu margainių vaisiuose, artišokų lapuose, šalavijų lapuose, juozažolėse, vaistinėse ramunėse.

Vengdami alkoholio, tabako gaminių, didelio druskos kiekio. Tai yra toksinių medžiagų šaltiniai, kurie gali pažeisti kepenis, inkstus, plaučius ir odą – visus pagrindinius šalinimo organus. Didelis druskos kiekis sulėtina medžiagų šalinimą per inkstus ir odą.

Padėdami pasišalinti jau nukenksmintoms medžiagoms.

· Vartokite pakankamai vandens. Su šlapimu ar prakaitu šalinami toksinai, todėl gerdami vandenį padėsite inkstams bei odai pašalinti jau nukenksmintas medžiagas.

· Vartokite daug skaidulinių medžiagų turinčius augalinius maisto produktus arba skaidulinių medžiagų turinčius maisto papildus. Skaidulos su savimi iš organizmo išsineša nereikalingas medžiagas bei skatina žarnyno turinį judėti greičiau.

Mažindami suvartojamo cukraus kiekį. Didelis cukraus kiekis pažeidžia kraujagysles, inkstus bei kepenis, skatina uždegimines būkles bei riebalinio audinio (kuriame kaupiasi toksinės medžiagos ir sunkiai iš jo pasišalina) išvešėjimą. Kontroliuoti palaipsninį cukraus patekimą į organizmą padeda skaidulinės medžiagos. Vartojant jas cukrus pasisavinamas lėčiau, todėl organizmui sukeliamas mažesnis stresas. Tinkamą cukraus kiekio kraujyje lygį organizme kontroliuoti taip pat padeda mėlynių ūgliai, kiaulpienių šaknys, chromas, artišokų lapai, šalavijų lapai, vaistinių ramunių žiedai.

Didindami fizinį aktyvumą. Sportas skatina kraujotaką bei metabolizmą. Judant šalinimo organai geriau aprūpinami maistinėmis medžiagomis, energija ir deguonimi. Iš įvairių organizmo vietų su krauju greičiau transportuojamos toksinės ir apykaitos medžiagos.

Padėdami kepenims šalinti toksinus su tulžimi. Tam tikri vaistingieji augalai skatina tulžies gamybą ir išskyrimą. O tuo pačiu ir nereikalingų medžiagų, kurias kepenys šalina su tulžimi, išskyrimą. Tokiu skatinamuoju poveikiu pasižymi kiaulpienių šaknys, sarsaparilių šaknys, artišokų lapai, karčiųjų kiečių žolė.

Susiję straipsniai

Graži oda be kremų. Kaip?

Graži oda be kremų. Kaip?

Ar žinojote, kad Antikoje geisdamos blyškios veido odos moterys masiškai naudodavo graužiančią švino pudrą? O Anglijoje buvo laikai, kuom...
Plačiau

Antioksidantai senėjimo procesams lėtinti

Antioksidantai senėjimo procesams lėtinti

Sakoma, kad grožis ateina iš vidaus. Mitybos ir odos būklės ryšys, tiksliau, mitybos poveikis odos senėjimui, buvo įdomi tyrimų sritis ne...
Plačiau

Turite problemų tualete? Jūs ne vieni

Turite problemų tualete? Jūs ne vieni

Vidurių užkietėjimas yra nepatogi problema milijonams žmonių visame pasaulyje. Nustatyta, kad Europoje žmonių, kuriuos vargina vidurių už...
Plačiau